23.06.2011

Flyttedagbok - Innlegg 4: De tyngste dagene...


Innlegg 4.

Når jeg ser tilbake på denne flytteprosessen, så er det noen dager som skiller seg ut; - de tyngste dagene. Og de tyngste dagene, er for meg, de dagene en må i møter med meglere, banker ol.
Slike møter kommer raskt på-!-og en kan liksom ikke vente med å ta de til en er i form...

Disse dagene er for meg ekstremutflukter å regne....
Denne gangen var megleren også 30 mil unna, og siden det her i Sverige er slik at man må signere før avtalen er gyldig, ja så haster det med å komme seg til megleren! Så når vi fikk tilslag! - da avtalte vi umiddelbart å få komme å signere.

Jeg var forberdt, hadde et antrekk klart for kjøligere dager og et for de varmere. På den måten trenger man ikke bruke krefter på hva man skal ha på seg. Å pakke klart en bag (rene fødselsforberdelsene... ; ) er også en fin hjelp. Puter, pledd, solbriller, ørepropper, ekstra klær, vann og mat mm... Har man forhåndspakket det som kan pakkes her, så letter det.Så er det selve møtet...

Man kommer inn... - og der er megleren og selgeren, og vi skal underskrive en hel gjeng med papirer. Vi skal gå gjennom hva som står der... og DA trenger jeg hjelp.
Jeg var ikke i stand til å henge med på så mye av det som ble sagt, langt mindre av det som sto skrevet med liten skrift... alt var som et fremmed språk og min kjære satt ved siden av meg, signerte - sendte arket til meg -samtidig som han pekte hvor jeg skulle signere. Diskre og effektivt.
Da må man stole på at andre gjør det rette, og hjelper. 
Så ha alltid med en du stoler på, om du har behov for det! 
Jeg passer på å drikke vann og koble ut, jeg bare er der - og signerer pittelitt...

En kan føle seg utrolig liten i slike situasjoner.
En er helt avhengig av andre, og følelsen av og ikke forstå det man evner å forstå på bedre dager, det kan ta piffen fra en. Men la det ikke gjøre det! Det er de kognetive symptomene! Ikke tenk så veldig på hva andre vil tro og mene om deg - jøss der måtte ektemannen peke hvor hun skulle skrive... Nei det får de ikke med seg! - for de andre har gjerne mer enn nok med sitt... Bruk det til ditt våpen og din styrke - du ser ikke så dum ut som du føler deg! Jeg har god erfaring med at folk tar meg seriøst i slike situasjoner!

Det hele handler om å være forberedt. 
Ha akkurat de tingene du trenger i en liten veske, ha med din egen penn om det føles greit, legitimasjon - det nødvendige. La din samarbeidspartner lede deg - "ja dere skal vel ha PASSET mitt?" - og jeg aper etter... Jeg lar meg lede gjennom prosessen.
Slike NØKKELORD kan være gull verd!
Slapp av best mulig, det går bra! La den andre "bære" deg. Avtal på forhånd hva DU trenger hjelp til, slik at DIN samarbeidspartner hjelper DEG på best mulig måte. Og HUSK; si ifra til din samarbeidspartner hva DU trenger, det er ikke alltid så lett for andre å tenke seg til hva som er best for deg!

MEN så dårlig en blir etterpå, sånn er det bare - disse dagene tar på, men det er tross alt ikke hundrevis av slike. La andre hjelpe deg å ordne mest mulig slik at du kan komme gjennom flytteprosessen med minst mulig symptomer.


Umiddelbart etter møtene har jeg lagt meg tilbake i bilen, satt inn ørepropper og tatt noe mørkt over øynene og latt meg kjøre hjem. Nå er det tid for å slappe av best mulig! Ta ibruk alle avslappningsteknikker du kan :) for nå kan mange tanker surre rundt i hodet. Ikke evaluer deg selv! Ikke tenk over hvordan du tok deg ut, hva du sa, hva du skulle sagt... - bare la det gå, ikke ta det inn! Ikke drøft dette med deg selv - gi deg selv bare et svar;
- DET GIKK BRA, JEG ER FERDIG!

At en flytteprosess gjør en sykere, det er vel neppe til å unngå. Vi flyttet i november 2010 og jeg er i sittende stund sykere enn jeg var i oktober 2010! Men det kommer seg opp igjen, det tar bare litt tid.
Av og til må man ta noen ekstra tak for at det skal bli bedre senere. 
At vi har flyttet fra et boligfelt til en stille plass i skogen - den roen du bare finner der - DET vil jeg nyte godt av når etterdønningene etter flyttingen gir seg. Og det fine er - for hver dag som går, så nærmer jeg meg den dagen hvor lettere dager vil komme igjen.


post signature 

8 kommentarer:

 1. For meg som snart skal inn i flytteprosess er det veldig nyttig å lese innleggene du har skrevet om flytteprossesen din. Så tusen takk for at du skriver dem:)

  Tror du har rett i at forberedelse og da ikke minst det å si ifra hva man trenger hjelp til er veldig viktig. Som deg synes jeg dette med papirer etc. er vanskelig å henge med på. Så derfor har jeg sørget for å få hjelp til alt slikt. Det er ingen grunn til å gjøre prossessen enda mer krevende enn den er.

  SvarSlett
 2. ✒ Miss Ducky
  Nå har jeg akkurat vært inne hos deg! For en blogg du har - den anbefales!
  SÅ flink du er som ber om hjelp! Ja slike papirer blir ofte tullball for meg, det tilhører faktisk sjeldenhetene at jeg med letthet forstår hva som står der. Ting har virkelig forandret seg med denne sykdommen!
  Men da er det smart å få hjelp!
  Du må ha lykke til med prosessen!!
  Og takk for dine fine ord! Setter pris på at du er innom her!
  Ønsker deg mye god hvile og så fine sommerdager du kan ha!

  Klem Lokki

  SvarSlett
 3. Du skriver alltid så fint og dine ord gjør meg godt. :)

  SvarSlett
 4. Jeg gleder meg til at jeg blir like flink som deg til å takle de kognitive problemene. Takk for at du forteller såpass konkret hva slags tiltak du gjør for å takle slikt som dette. Hvis du leser vedlagte link, kan du se at jeg absolutt trenger disse rådene!
  Håper du får noen fine dager i sommer hvor du kan nyte været og bare kose deg!
  http://herixta.blogspot.com/2011/06/nav.html

  SvarSlett
 5. ✒ lillesky
  Tusen takk snille du, det gir meg mye også, at mine ord faktisk kan værde gode for DEG!
  Takk igjen og alt godt ønsker jeg for deg!

  Kelm Lokki

  SvarSlett
 6. ✒ Hanne
  Så glad jeg blir for din tilbakemelding. Og så flott du setter pris på at jeg er litt konkret. Jeg tenker det kan være litt lettere å forholde seg til.
  Det gleder meg om det kan føre deg videre på din veg!

  Må du ha fine sommerdager, og ha mye god hvile også Hanne :)
  Klem Lokki

  SvarSlett
 7. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 8. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett